Friday, December 30, 2016

La Bombonera en el Viejo San Juan

Entrando ya ves en las losetas una coneccion con Espana.
Un mango distintivo
Maquina de Expreso
Add caption

La Bombonera, abierto de nuevo!  Es un sueno hecho realidad! Tuve la oportunidad de ir con mis hijas y nietas y ver con esta exquisitamente remodelado.   El servicio estuvo excelente, incluyendo todo el personal desde los meseros hasta el empleado más humilde.
  ¡Todos fueron tan amables y llenos de información sobre la historia que rodea este establecimiento que fue fundado en 1902! ¿Podrán imaginar cuantas conversaciones y tertulias han habido aquí?  Fue un privilegio hablar con muchos de ellos incluyendo a Doña Isabel, una dulce señora y sobrina de uno de los co-fundadores de la Bombonera.  Tuve una oportunidad de charlar con ella mientras me adornaba mi caja llena de Mallorcas. El laso y la cinta de oro nada más midió casi diez pies y dentro de la caja en el fondo un delicado “doily” que hicieron que esta conversación especial fuera adornada con cariño y amabilidad.  Estas son cosas que hoy día casi no se ven en nuestra sociedad de gente con prisa.  Pienso regresar para continuar la conversacion y saber mas de lo que hace este lugar tan especial que ha perdurado dentro de tiempos prosperos y otros dificiles.  La Bombonera, no es solamente un restaurante reconocido sino es parte de la historia de Puerto Rico y tambien es un legado de la relacion estrecha entre Puerto Rico y España.  

La Bombonera y 9 pies de Cinta


La Bombonera, es un lugar especial para cafe, desayuno, almuerzo o comida.  Tiene ademas confecciones de reposteria y comidas tradicionales de Espana y Mallorca.  Pero no es solamente un restaurante, es una experiencia.    Fue un privilegio hablar con todos incluyendo a Doña Isabel, una dulce señora y sobrina de uno de los co-fundadores de la Bombonera.  Tuve la oportunidad de charlar con ella mientras me adornaba mi caja llena de Mallorcas. El laso de oro nada más midió casi diez pies y dentro de la caja en el fondo un delicado “doily” que hicieron que esta conversación especial fuera adornada con cariño y amabilidad.  Estas son cosas que hoy día casi no se ven en nuestra sociedad de gente con prisa.  Quizás un día que yo no este comprometida con familia con una travesía al otro lado de la isla pueda detenerme a conversar y escuchar de las muchas historias del tan reconocido lugar, que mucho más que un restaurante es un legado de la historia de Puerto Rico y España.  

Wednesday, December 28, 2016

A walk through Old San Juan in late December

Had a chance to wall through Old San Juan with family.   They patiently waited for me as I zigzagged from one side of the street to another snapping away.  I don't often feel safe enough to do this when on my own.

Sp here are some of the pictures.  Just a couple from the many more.

Hannukah

God is Holy.  We are thankful for the Jewish people in their faithfulness to the Lord.  Even, Yeshua, who I believe is the Messiah observed the Festival of Lights, which commemorates when the Maccabeans were victorious over their enemies.   What a solemn and awesome time to remember that the Lord extended a days worth of Holy Oil to last a full 8 days while they purified and followed the prescribed proccess to consecrate fresh pressed oil for the temple worship.  It was a God thing.  Only He could have done it.

So many lessons can be learned here but it comes to mind that if you want to honor the Lord He will get personally involved in your life if you seek him in Spirit and in truth.  Amazing things can happen as a result.

Happy Hannukah everyone !

Sunday, December 25, 2016

Christmas in Puerto Rico

Dear Mi Jardin Florido Friends,

It has been a while.  Sure I post now and then, but in reality I have been super busy.  Thank goodness for the holidays when we can take a break and that is exactly what I have done.  No volunteer work for a couple of days and just taking time for family.  One of my daughters arrived recently and it has been visiting time off and on. Today was a lovely time of chatting, eating, crocheting, and more chatting and snacking.  That has been my Christmas day.

It was a blessed day.  I cooked turkey-- not a whole turkey but half of a large Turkey breast.  I don't like wasting food.  I also made Arroz con Gandules (rice with pidgeon peas) last night, and baked potatoes- and there were plenty of cookies from days before, oatmeal, chocolate chip, and sugar cookies.  Kendall, my daughter's spouse, loved them.   I made some delicious arroz con gandules (modestia aparte) last night which tasted wonderful but when I went to reheat the arroz, I put it on medium and the rice got burnt! I thought oh no, what will I do, but I had set some aside since I thought I would be the only one eating the rice. To my surprise, K. and R both wanted arroz con gandules! Oh, boy but would you believe the rice multiplied because I had enough for all of us and some was left over!  I said the Lord multiplied the rice and my daughter said, like the loaves and the fishes.  I really believe it.

Anyway, it was a wonderful day spent together as a family.  I even got to give my daughter a refresher course on crocheting which was icing on the cake.  Just loved this Christmas 2016.  Low key and filled with love.  That is the whole message of Christmas.  God loving us so we could love Him and love one another.

God bless each one of you today!  Hope God's healing love reaches you today as well.

Elba